Nuoret muuttaa maailmaa

Lämmin kiitos kaikille tähän asti Kapuaan lahjoittaneille! Kaksi kuukautta on nyt Kapuaa takana ja seitsemän vielä edessä. Oma keräyssumma kipuaa hitaasti, mutta varmasti kohti tavoitettaan. Tähän asti pottiin on kertynyt 177 euroa ja risat. Mitä tuolla summalla sitten saataisiin aikaan?

Kapua tukee projekteja kolmessa eri kohteessa, joissa on hyvin erilaiset hankkeet käynnissä. Guatemalassa Taksvärkki ry:n tavoitteena on parantaa nuorten yhteiskunnallisia vaikutusmahdollisuuksia ja lisätä heidän osallistumistaan paikallistason päätöksentekoon. ”Lapset ja nuoret on otettava mukaan päätöksentekoon, koska he ovat oman asemansa ja omien haasteidensa parhaita asiantuntijoita” (Betsy Rosales Macá, 18, Panajachel, Guatemala). Suomessa nuoret pääsevät jo vaikuttamaan omiin asioihin kuntatasolla, miksi emme siis auttaisi guatemalalaisia nuoria rakentamaan turvallisempi ja oikeudenmukaisempi Guatemala.

Guatemalassa 100 eurolla saa järjestettyä yhden nuorten oikeuksien koulutuksen aikuisille paikallisille päättäjille, 30 eurolla yksi nuori saa vertaiskoulutuksen kampanjavälineet, video- ja painotuotteet kampanjointiin vuoden ajaksi ja 5 eurolla nuori tekee aktiivista Internet-vaikuttamistyötä vuoden ajan. Jo 5 eurolla voit siis olla mukana auttamassa Guatemalan nuoria rakentamaan heidän oikeudet huomioon ottava huominen.

Väestöliiton hankkeessa Nepalissa, 5 eurolla annetaan yhdelle nuorelle vapaaehtoiselle koulutus ympäristö- ja terveysasioista. Vapaaehtoiset koululaiset osallistuvat edistämään ympäristönsuojelua ja yhteisöjensä terveyden parantamista. Heille tarjotaan koulutusta, jonka tarjoamaa tietoa he levittävät yhteisöissään eteenpäin. Yhteisöjen tuki ja osallistuminen hankkeeseen on sen onnistumisen edellytys. Jo 20 eurolla voidaan Nepalissa tarjota kolmelle kyläpäällikölle koulutus seksuaaliterveyden ja ympäristönsuojelun merkityksestä. Kouluttamalla kylien ja yhteisöjen johtajia voidaan näin vahvistaa yhteisöjen sitoutumista hankkeen tavoitteisiin.

nepalilaiset nuoret vapaaehtoiset

Keski-Aasiassa Kynnys ry tekee työtä vammaisten naisten järjestöjen kanssa Kazakstanissa, Turkmenistanissa, Tadzhikistanissa, Kirgisiassa ja Uzbekistanissa. Työn tavoitteena on laajentaa ja vahvistaa verkostoa, jotta järjestöt voivat ajaa naisten oikeuksia, tukea toisiaan ja kasvattaa vammaisten naisten tietoisuutta lisääntymisterveydestä ja omista oikeuksistaan sekä lisätä terveydenhuollon asiantuntijoiden tietoisuutta vammaisten tasavertaisista oikeuksista.

Lisää Kapua Guatemala 2013 tukemista avustuskohteista voit lukea osoitteesta http://www.kapua.fi/kapua-guatemala/avustuskohteet/.

Jos et ole jo osallistunut Kapua-keräykseen, nyt on mainio tilaisuus kantaa kortesi kekoon. Voit lahjoittaa Väestöliiton keräystilille FI63 1745 3000 0979 58 viitteellä 149. Kiitos kun olet mukana tukemassa maailman nuoria ja rakentamassa meille kaikille parempaa huomista!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s