Make your dreams reality

Uuden vuoden lupaukset, tiedättehän ne ”laihdutan ainakin 10 kiloa”, ”alan kasvissyöjäksi”, ”pyöräilen töihin kesät talvet”.. tähän tyyliin. No, onhan noita joskus tullut lausuttua jokunen, mutta jostain syystä tämänvuotinen lupaukseni jäi kaikumaan jonnekin takaraivoon. Lupasin itselleni, että toteutan ainakin yhden pitkäaikaisen unelmani. Mikä se olisi, se jäisi nähtäväksi. Ei sinänsä kovin erikoinen temppu, koska niitä nyt on tähän ikään mennessä ehtinyt kertyä jo muutama. En tiedä oliko tämä nyt jotain kolmenkympin kriisiä vai mitä mutta samalla päätin myös että yrittäisin olla rohkeampi ihmisenä, valinnoissani, teoissani, mitä sanon ja että uskallan olla juuri sellainen kuin olen. Minua on viime aikoina inspiroinut ihmiset jotka ovat päättäväisiä ja toteuttavat itseään ja unelmiaan vastoinkäymisistä huolimatta. Ja ehkä juuri tästä syystä päätin että lähden todenteolla tavoittelemaan unelmiani, vaikka kuinka mahdottomilta ne välillä kuulostavatkin. Se ei tulisi olemaan helppoa, epäilemättä, ainakaan näin perusluonteeltaan ujolle haaveilijalle. Ihan vaan etten unohtaisi tätä elämääni jo tähän mennessä muokannutta ohjetta, tatuoin sen keväällä käteeni, ”Make your dreams reality”. Siinä on ja pysyy.

Olisin kovasti halunnut lähteä kesällä Islantiin vapaaehtoistöihin luonnonsuojelutehtäviin, mutta se ei toteutunut, ainakaan vielä. Sen sijaan olin saanut vinkin Kapuasta, hankkeesta jossa ryhmä vapaaehtoisia kerää varoja kehitysmaiden nuorille ja naisille ja joka lopulta huipentuu keväällä 2013 Guatemalan matkaan jossa ryhmä kiipeää tulivuorelle. Mietin että eihän tällaista mahdollisuutta voi jättää väliin, vielä kun kerran pääsee niinkin upeisiin maisemiin kuin Guatemalaan. Tässä kaivataan nyt juuri sitä rohkeutta laittaa itsensä peliin. Ja kappas, tässä sitä ollaan, melkein neljä kuukautta myöhemmin, yksi 14 kapuajasta matkalla kohti Tajumulcon huippua. 

Olipahan aloitus kampanjalle, ajattelin. Mielettömät odotukset ja olin ollut aivan innoissani jo valintatilaisuudesta asti. Valehtelisin tietysti jos väittäisin, etten jännittänyt haastattelua ja se jos joku varmasti näkyi siinä minuutin videohaastattelussa (ei ihan parhaita hetkiäni, täytyy myöntää). Nyt jännitys on onneksi jo vaihtunut hyvään fiilikseen josta saa positiivista energiaa.  Viimeistäänkin muiden kapuajien tapaaminen todisti sen miten upea porukka meillä on kasassa ja miten hienoja ideoita ja täynnä intoa nämä naiset ovat. Tosiaan kaikki 14 kapuajaa ovat tänä vuonna naisia! Hyvä kun vielä olen edes ehtinyt kaikkea materiaalia käydä läpi niin keskustelu tulevista tapahtumista ja varainhankintaideoista käy jo kuumana, meidän ryhmä on ihan tulessa! Itse mietin vielä tätä kirjoittaessa nimeä omalle blogille. Sen lisäksi päässä surraa kymmeniä erilaisia ideoita joita voisi mahdollisesti toteuttaa. Miten saisin nämä kaikki järjestettyä selkeäksi suunnitelmaksi ja mikä niistä olisi se kannattavin idea toteuttaa? Kapuajilla oli jo kolmantena päivänä lukematon määrä kontakteja jonossa ja toinen toistaan hienompia ideoita miten kerätä varoja kampanjalle.

Tulevaan ponnistukseen pitää valmistautua myös fyysisesti. Olin jo muutamaa viikkoa aikaisemmin toteuttanut monivuotisen haaveeni ja aloittanut kuntonyrkkeilyn, siis aivan mahtava laji. Suosittelen! No ei jotain hyvää, ettei jotain huonoakin. Enköhän sitten heti kapuajien ensitapaamista seuraavana iltana saanut jonkun sitkeääkin sitkeämmän flunssan. Vaikka en aina olekaan ollut intohimoinen kuntoilija niin neljä hukkaan heitettyä kuntonyrkkeilytuntia tuntui jo kohtuuttomalta vääryydeltä. Mietin itsekseni että tähänkö tämä nyt kaatui, vaikka ei ole vielä edes kunnolla alkanut. No eipäs heitetä pyyhettä kehään, aikaa on vielä reilu puoli vuotta ja siinä ajassa voi sattua vielä vaikka mitä. Vähintäänkin aion tehdä itselleni selkeän varainhankintasuunnitelman ja henkilökohtaisen to-do listan mitä kaikkea hoitaa kuntoon ennen kun menen lähellekään tulivuoria. Siispä hihat ylös, kuntotestiin ja talkoisiin, tästä tulee niin hienoa!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s